De zeven lichtsferen

Wat zijn de zeven lichtsferen en wat betekenen ze? 

In het kort, de 7 astrale lichtsferen zijn de 7 gebieden van ons bewustzijn. Nadat we onze leven achterlaten hier op Aarde kom je terecht op een plek waar jij je thuis voelt, een plek waar je word verwelkomt door niet alleen je geliefden maar ook gelijkgestemden. Dit is een gebied waar men zich als ziel echt thuis voelt. Dit komt omdat we tijdens ons leven op Aarde niet bij iedereen op ons gemak voelt. We zoeken allemaal naar mensen waar we een verbinding mee hebben. dit kan wezen door de vergelijkbare interesses, de ervaringen die we hebben opgedaan op Aarde maar ook de karakter is een belangrijk punt. Deze mensen zijn zonder dat je dit doorhebt hoogst waarschijnlijk verbonden met je en hebben dan ook dezelfde ziels- trilling. 

Nadat de ziel het stoffelijk lichaam verlaat verliest het zijn functie, je leven op Aarde is klaar. Je ziel reist naar een ander rijk, voor sommigen de hemel, voor anderen het geestenrijk maar ik noem dit de astrale wereld. Een plek wat bestaat uit zeven lichtsferen die ik hieronder zal uitleggen. 

 

de eerste lichtsfeer; ook wel bekend als Mahaparanirvana, logos en nog vele andere benamingen.
De tweede lichtsfeer; ook wel bekend als Paranirvana.
De derde lichtsfeer ook wel bekend als Nirvana of voor Christenen de hemel. 
De vierde lichtsfeer; ook bekend als Buddhi of de paradijs vanuit het Christelijke perspectief. 
De vijfde lichtsfeer ook bekend als de mentale bewustzijn waar onze gedachtes leven.
De zesde lichtsfeer ook bekend als het Astrale of de planetaire bewustzijn. 
De zevende lichtsfeer ook bekend als de fysieke wereld of de materie dimensie. 

De eerste lichtsfeer. Mahaparanirvana

 

Het universele bewustzijn (Supreme Consciousness), dit is waar een ziel tot leven komt. Een plek gevormd uit pure energie waar alles rondom de creatie huist. Dit betekend niet alleen het zuivere, het licht zoals velen verwachten maar ook het duister de schaduwkant, beter bekend als chaos en destructie. Deze twee energievormen circuleren in deze dimensie en houden alles maar dan ook alles binnen ons universum in balans. 

 

De tweede lichtsfeer. Paranirvana

 

Het kosmische bewustzijn, (personal consciousness) Dit is waar de ziel voortleeft. De plek waar onze hogere ik al de informatie uit vorige levens opgeslagen heeft.  

 

De derde lichtsfeer. Nirvana

 

Het oneindige wezen, een bewustzijn waar vele van de lichtwezens, gidsen, engelen maar ook andere zielen van licht leven. Wanneer je kijkt naar het Christelijke aspect, hun geloof is dit waar de hemel is. Een plek waarvan de heilige geest werkt om de mensheid te ondersteunen. 

 

De vierde lichtsfeer. Buddhi

 

De Paradijs, het etherische bewustzijn. Wanneer we kijken naar vele andere paden waaronder het Boeddhisme word deze plek beschreven als een dimensie gevuld met liefde. Voor de Christenen onder ons is dit de paradijs waar wij als mens uit zijn gevallen toen er van de appel werd gegeten.  

 

 De vijfde lichtsfeer. Het mentale. 

 

Het mentale bewustzijn (de vijfde bewustzijn) , de plek waar onze gedachtes leven. Onze gedachtes hebben een hogere vibratie dan onze hersenen. De acties van onze gedachten in de vijfde dimensie geven een reactie in de derde dimensie. Het word een molecule transformatie (een beweging) in onze hersenen. Deze dimensie staat boven het fysieke en astrale omdat het de gedachten in beide werelden opslaat en leven geeft. Daarbij hebben alle universums een mentale bewustzijn en ja er zijn er meer dan alleen hetgeen wat wij kennen. 

De zesde lichtsfeer. Het astrale

 

De astrale dimensie (het astrale bewustzijn, de vijfde dimensie en de planetaire bewustzijn.) Dit is waar onze emoties, verlangens en onze passies leven. Iedere emotie, iedere gevoel wat jij ervaart word waargenomen in de vijfde dimensie. (de zesde lichtsfeer) Een emotie zoals woede, angst, pijn, jaloezie en andere negatieve gedachtevormen leven in de lagere sferen binnen de astrale wereld. Terwijl emoties zoals liefde, zorg en alle positieve emoties juist leven in de hogere astrale sferen. Zoals je nu merkt is het astrale een zeer grote rijk het is de thuis van meerdere universums en werelden waardoor je hier ook de meest bijzondere zaken kan tegenkomen. Het is door de grote van deze wereld dat het verdeeld is in verschillende lagen heeft met eigen werelden die ik nu zal gaan uitleggen.  

 

Naar mijn ervaring zijn er hoofd lagen binnen het astrale, natuurlijk zijn er ook zeer veel andere werelden en lagen wederom verbonden met deze maar om het simpel te houden vertel ik jullie over deze drie eerst. 

 

De lage sferen; voor sommigen ‘hel’, dit is de plek waar de negatieve aspecten van het astrale leven. Denk hierin aan negatieve entiteiten maar ook aan negatieve emoties zoals woede, jaloezie maar ook paniekaanvallen. Dit komt door de zwaar beladen energie verbonden met al deze emoties. 

 

De centrale sferen; Hier reis je heen wanneer je droomt, wanneer je een bijna Doods Ervaring doorstaat en wanneer je uittreed of je dit nu bewust of onbewust doet maakt niet uit. Iedere nacht maakt onze ziel een reis naar deze wereld. Naast het reizen is dit ook de plek waar de zielen die tussen twee werelden leven beter bekend als de dolende zielen. 

 

De hogere sferen; dit is waar onze gidsen, de engelen en andere zielen zonder een stoffelijk lichaam leven. Het is de wereld van de planetaire sferen die de ziel doorkruist op weg naar de geboorte en na de dood. Het is de plek waar je echt alle type entiteiten tegen kan komen. 

 

Het astraal reizen is een totaal ander fenomeen dan lucide dromen en toch staan ze wel in verbinding met elkaar. Beide ervaringen gaan gepaard met een sterk bewustzijnsgevoel maar bij astraal reizen verlaat je het fysieke lichaam. Terwijl je bij lucide dromen in je lichaam blijft het is dan ook vaak zo dat men eerder lucide droomt dan dat ze werkelijk astraal reizen. 

De zevende lichtsfeer. Het fysieke

Dit is de dimensie van materie, (het fysieke bewustzijn.) Alles wat wij waarnemen met onze zintuigen behoord tot het fysieke dimensie ook wel de derde dimensie genoemd. Al het levende maar ook de dode materie behoord tot deze dimensie. Deze dimensie is net als het astrale ontzettend groot. Het bevat onze universum, de planeten, de sterren, de maan, de zon en al het andere wat tastbaar is. Ons lichaam functioneert binnen deze dimensie. 

Deze dimensie bestaat uit 2 gebieden met 3 materie lagen en vier etherische lagen. De vier etherische lagen is waar onze levenskracht leeft. De energie wat wij uitstralen denk bv aan de aura, de chakra’s en alle andere vormen van energie die wij fysiek kunnen manipuleren. De levenskracht en ons energievels is verbonden met het ademen en functioneert op een hogere frequentie. Zolang wij ons lichaam niet voeden doormiddel van het ademen leven we. Het is dan ook ons Etherisch lichaam dat ons in leven houd door zijn/haar connectie met de levenskracht.  Onze bewustzijn van zowel het fysieke maar ook het etherische zijn de andere lagen van het etherisch lichaam. En gezamenlijk verbinden ze ons tot het fysiek bestaan. 

Het fysiek bestaan heeft verder weinig uitleg nodig, deze twee lagen zijn verdeeld in wat leeft en wat dood is. Denk aan een plant, een boom, wij als mens of de dieren. Deze maken deel uit  van het fysieke levende gebied terwijl hetgeen wat dood is zoals een steen, de woningen die we creëren en al het andere tastbare waar geen leven in zit valt onder het dode gebied. 

Ieder van deze lichtsferen heeft een belangrijke functie en staat dan ook in verbinding met de ander. Het is dan ook belangrijk dat degene die bezig zijn met hun spirituele pad leren over deze lichtsferen en de verbindingen met elkaar zodat je de creatie van je ziel en je bestaan binnen dit universum meer zult begrijpen. 

 

Liefs Nancy Buitendam