De Aura Uitgelegd

De aura is een term wat ieder van ons wel eens voorbij heeft zijn komen, dit komt omdat het een concept is wat je kan terug vinden in verschillende culturen over de wereld. De aura is een energieveld dat rondom het fysiek lichaam van ieder levend wezen zit. Het is niet zichtbaar voor de blote oog en toch zijn er mensen die een aura van een ander kunnen lezen. Hoe zit dit  en wat houd het exact in? 

 

 

Wat kun je met een aura?

Er zijn mensen die de gave hebben om een aura te lezen. Het geeft ze een inzicht in iemands gemoedstoestand, wie hij/ zij is, hoe ze te kunnen helpen kortom er is veel informatie wat verborgen zit in onze aura. 

 

Vaak noemen ze dit aura lezen, de meesten doen dit onbewust maar er zijn healers en andere spirituele collega’s die een aura kunnen lezen. Iemand die hierin getraind is, zal dan benoemen wat hij/zij in je energieveld waarneemt.

Aura zien.

Er zijn ook mensen die de energieveld, de aura bewust kunnen zien en/of voelen. Vaak zijn dit zeer hoog sensitieve of paranormale mensen met een sterke intuïtie. Wat iemand waarneemt hangt af van de spirituele en mentale ontwikkeling van deze persoon. Een energieveld bestaat uit diverse lagen van energie en ieder persoon zal net wat anders opvangen dan de ander. 

 

Zet 5 mensen divers om een voetbalveld en vraag wat ze zien, en ze zullen allemaal iets anders benoemen omdat ze vanuit een andere hoek waarnemen. Hetzelfde geldt voor het waarnemen van een energieveld.

Aura kleuren

In een energieveld wordt vaak een combinatie van kleuren waargenomen. Vaak overheerst er een kleur, er wordt dan ook wel eens gesproken over een:

  • Blauwe aura 
  • Paarse aura
  • Witte aura
  • Groene aura
  • Gele aura
  • Roze aura
  • Rode aura
  • Zwarte aura

Dit betekend niet dat je gehele energieveld uit deze desbetreffende kleur bestaat, het simpelweg betekend dat de genoemde kleur de overheersende kleur is op dat moment. 

De betekenis van de aura kleuren

Als iemand bijvoorbeeld erg boos is, kun je veel rood zien in de aura. Is iemand ziek, dan bruin, zwart en grijs. Is iemand in balans, dan kun je veel groen zien. En stel dat iemand veel denkwerk moet verrichten, dan kun je geel zien bij het hoofd. Iemands aura is meestal een combinatie van kleuren, waarbij de ene dominanter is dan de andere.

 

Nieuwsgierig geworden? Hieronder staat een korte uitleg van aura-lezeres Rachelle Terry, over betekenis van de kleuren.

 

Rood
Als je rood in je aura hebt, dan ben je waarschijnlijk een energiek en vurig persoon. Rode aura’s duiden op iemand die snel is in het omzetten van gedachten in daden en geen handleidingen leest.

 

De 7 chakra’s worden ook geassocieerd met een kleur, dus het begrijpen van de chakrakleuren helpt bij het ontcijferen van de aura’s. Rood wordt gekoppeld aan het wortelchakra, dus als je een flinke hoeveelheid rood ziet in een aura, dan betekent dit dat je wortel chakra stabiel is en niet geblokkeerd is.

 

Oranje
Oranje is gerelateerd aan het tweede chakra, oftewel het sacrale chakra, dat gekoppeld is aan creativiteit en seksuele energie. Oranje in de aura kan duiden op stromende creatieve energie.

 

Bovendien kan oranje betekenen dat je de neiging hebt om lessen te trekken uit ervaring in plaats van theorie en vaak dingen op de harde manier moet leren.

 

Geel
Zoals je misschien al geraden had met deze vrolijke kleur, duiden gele aura’s op iemand die zonnig en charismatisch is. Ze kunnen ook een magnetische persoonlijkheid hebben, die veel verschillende mensen aantrekt.

 

Geel is de kleur van het derde chakra (de zonnevlecht) en is gekoppeld aan je identiteit en vertrouwen. Geel in je aura is dus een goed teken, want dan voel je je zelfverzekerd en krachtig.

 

Groen
Groen is een kleur die geassocieerd wordt met het hartchakra, dus het heeft betrekking op zaken als: liefde voor jezelf en anderen, mededogen en vergeving.

 

Als je groen in je aura hebt, ben je waarschijnlijk dol op muziek, natuur en vrijheid. Omdat een groene aura een bijzonder open hart aangeeft, kan het zijn dat je gemakkelijk beïnvloed wordt door je omgeving en daarom is het belangrijk om je grenzen aan te geven.

Roze
Als er roze in je aura zit, dan betekent dat waarschijnlijk dat je vanuit je hart leeft. Je bent aardig, zorgzaam en liefdevol.

 

Net als bij groen is roze een teken dat je hartchakra open en ontvankelijk is. Geniet van je vriendelijke en medelevende eigenschappen, maar besef dat je ook behoefte hebt aan grenzen.

 

Blauw
Blauw in iemands aura is een teken van een krachtige, inzichtelijke geest, maar zijn misschien wat dromerig. Als je heel veel blauw in je aura hebt, moet je jezelf misschien iets meer aarden.

 

Blauw is de kleur van het keelchakra, die gekoppeld is aan uitdrukking en waarheid. Als je keelchakra helder en vloeiend is, dan zou het blauw in je aura een teken kunnen zijn van de inzichten die je binnenin je hebt.

 

Paars
Paarse aura’s krijgen veel aandacht omdat dit de kleur is die geassocieerd worden met sterke intuïtie en gevoeligheid.

 

Het is de kleur van het derde oog-chakra, dat gaat over je innerlijke kracht. Als je paars in je aura hebt, dan heb je misschien zelfs paranormale gaven.

 

Wit
Het is iets zeldzamer om wit in je aura te zien, maar als je dat doet, dan kan het een teken zijn van een zeer scherpe geest en een neiging tot perfectie.

 

Wit is gekoppeld aan het kruin-chakra, dat ons verbindt met universele energie en eenheid. Als je het in je aura ziet, dan zou dat betekenen dat je sterk gevoel van verbinding hebt met iets groter dan jezelf.

 

Zwart
En tot slot, als er een zwarte of zeer donkere kleur in je aura zit, dan kan het een teken zijn dat een deel van jou is uitgeput. Het is niet per se de ‘kleur’ van je aura.

 

Neem in dit geval de tijd om je energieniveaus in evenwicht te brengen, door te helen en te aarden. Zo kun je je aura weer een beetje opfleuren en je energetische veld weer in balans brengen.