De vier Engelen van de kardinaal punten uitgelegd.

De waarheid over de engelen geassocieerd met de windstreken,

Er zijn veel veranderingen aangebracht ten aanzien van de Engelen en hun verleden, iets waarover je kunt lezen in enkele van onze eerdere artikelen. De vraag die we onszelf moeten stellen is hoeveel er daadwerkelijk is veranderd: zijn de engelen waarvan we weten dat ze verbonden zijn met de kardinale punten werkelijk de aartsengelen Michaël, Gabriël, Raphael en Uriël of zijn er verschillende wezens of mogelijk meer?

 

Als je terugkijkt, ontdek je dat veel van wat we in onze kerken leren afkomstig is van oude beschavingen zoals de Grieks/Romeinse, Sumerische en vele andere. Hetzelfde kan gezegd worden over onze kennis van de windstreken die bij de Grieken bekend stonden als Anemoi en die bewaakt werden door vier goden. Pas toen de kerk ontstond, werden deze goddelijke wezens slechts tot boodschappers gemaakt, iets wat ik kleinerend vind tegenover deze wezens. Als je naar de Griekse goden en de vier engelen kijkt, zie je veel overeenkomsten, waaronder vleugels op sommige. Laat me je een voorbeeld geven om iets van de chaos te laten zien die de kerk heeft veroorzaakt; Ze hadden de titaan van Uranus die we nu kennen als de aartsengel Uriël en maakten hem tot een mindere engel van de noordelijke hoek van de aarde. In werkelijkheid was dit Boreas, de god van de noordelijke winterwind en van de aarde. Favonis is de God van de Westelijke Wind, die nu samenwerkt met de Engel Raphael. Notus ligt in het zuiden, Zephyrs ligt in het westen en wordt vermoedelijk geassocieerd met liefde en lente. Er wordt aangenomen dat Eurus regeert over het Zuidwesten en Kaikias in het Noordwesten, terwijl Apeliotes over het Oosten regeert. Deze goden zijn niet de vier aartsengelen, je kunt niet geassocieerd worden met de grotere planeten en toch ben je ook verbonden met de windstreken, want dit zijn twee totaal verschillende dingen die niet met elkaar verbonden zijn.

 

Om nu de rol van de windstreken dieper uit te leggen;

Er zijn veel hoofdpunten, niet alleen Noord, Zuid, Oost en West. Er zijn ook Noordwest, Zuidwest, Zuidoost en Noordoost, de punten die de Leylijnen vormen. Alle archons en heersers hebben een positie langs deze lijnen om het raster te creëren, maar wie zijn al die engelachtige godheden? Wie zijn de engelen van de kardinale punten eigenlijk?

 

De Engel Gadriel regeert over het Oosten, hij is een sterke engel die heerst over gebed, verwerking van grotere ideeën en intelligentie. Hij heeft de leiding om de mensheid ertoe te brengen altijd hun beter oordeel te gebruiken. Hadriel vergezelt Gadriel bij het verzorgen van de Oostpoort. Dit betekent dat zowel Gadriel als Hadriel bepalen wie er in en uit deze twee portalen komt.

 

Haniel heerst over het Westen. Zij vertegenwoordigt de helende energie die voortkomt uit ultieme liefde en emoties. Alle dingen met betrekking tot eigenliefde, intuïtie en mededogen worden geregeerd door dit engelachtige wezen.

 

Op de Noordpool is er Aurora die het Noorden regeert zodat de Noordelijke wind over de hele wereld kan waaien bij veranderende weersomstandigheden. Ze is een enorm engelachtig wezen met grote macht over het manifestatieproces. Alle dingen met betrekking tot gevoelens van het hart, onvoorwaardelijke liefde, passie en empathie worden door haar geregeerd.

 

In de Zuidelijke Poort hebben we de Engel Raziel. De geliefde engel van spirituele kennis van de aardse gebieden, groei, liefde en inspiratie.

 

Dat zijn de engelen van de vier hoeken. Elk heeft zijn heerschappij over de hoeken, maar ze hebben ook een geweldig legioen onder zich. Daarom zijn er in feite veel engelen die in de hoofdrichtingen werken, maar dat zijn de hoofdcommandanten van die uithoeken van de aarde.