Engelen en Astrologie

Sterrenbeeld

Aartsengel

Planeet

Ram

Camael

Mars

Stier

Hagiel

Venus

Tweelingen

Raphael

Mercurius

Kreeft

Gabriel

De maan

Leeuw

Michael

De Zon

Maagd

Raphael

Mercurius

Weegschaal

Hagiel

Venus

Schorpioen

Azrael

Mars/ Pluto

Boogschutter

Zadkiel

Jupiter

Steenbok

Nadiel

Saturnus

Waterman

Uriel

Uranus

Vissen

Asariel

Neptunus

Ram – Aartsengel Camaël

Aartsengel Camaël begeleidt mensen die onder het dierenriemteken Ram zijn geboren. Camaël helpt je bij het ontwikkelen van assertiviteit en zelfvertrouwen. Aartsengel Camaël is ook verbonden aan de planeet Mars, de heerser van Ram. Als Ram ben je meestal extravert, impulsief en vol ideeën. Je kunt erg enthousiast en dramatisch zijn en je durft best wel risico’s nemen. Soms ben je onzeker, maar dat verbloem je door dominant gedrag te vertonen of heel direct te zijn. Aartsengel Camaël zal je helpen deze eigenschappen in goede banen te leiden en op positieve wijze te ontwikkelen.

Stier – Aartsengel Hagiël

Aartsengel Hagiël steunt de Stier bij het ontwikkelen van een nuchtere en praktische ingesteldheid. Dit zijn eigenschappen die van nature bij dit aardse teken horen, maar die er niet altijd even makkelijk uitkomen. Daar kan je dan als Stier deze aartsengel voor aanroepen. Hagiël is verbonden met de planeet Venus, heerser van Stier. Je houdt van comfort en hebt een uitgesproken behoefte aan zekerheid, stabiliteit en traditionele waarden. Bovendien ben je hondstrouw. Aartsengel Hagiël is er speciaal voor jou, Stier, en wanneer je overweldigd wordt door al te veel veranderingen, kan je beslist een beroep op hem doen.

Tweelingen – Aartsengel Raphaël

Het dierenriemteken Tweelingen voelt zich aangesproken door aartsengel Raphaël. Raphaël helpt dit veelzijdige teken bij het ontwikkelen van z’n communicatieve vaardigheden en aanpassingsvermogen. De planeet Mercurius is de heerser van Tweelingen. Mercurius en aartsengel Raphaël kunnen het goed met elkaar vinden. Als Tweeling ben je behoorlijk rusteloos. Je kunt zonder verpinken meerdere gezichten opzetten. Je bent een mentaal type en je haat sleur. Aartsengel Raphaël zal je helpen tot rust te komen, zodat jij je beter kunt focussen op kennis vergaren en kennis overdragen. Want, dat is jouw manier om mensen te inspireren.

Kreeft – Aartsengel Gabriël

Aartsengel Gabriël wordt gelinkt aan het Waterteken Kreeft en z’n heerser, de Maan. Je bent als Kreeft van nature sympathiek, maar heel gevoelig. Je zult Gabriël regelmatig moeten aanroepen om met die gevoeligheid overweg te kunnen. De aartsengel zal je helpen om je emoties en stemmingen in balans te brengen, zodat je in staat bent om zorg te dragen voor jezelf én je medemens. Jouw levensopdracht bestaat erin om een hoge graad van sensitiviteit en zorgzaamheid te ontwikkelen. Daar kan aartsengel Gabriël je mee van dienst zijn, evenals wanneer je je gekwetst voelt en emotionele heling nodig hebt.

Leeuw – Aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël is verbonden met het glamoureuze teken Leeuw en met z’n heerser, de Zon. Als Leeuw ben je genereus, warm, hartelijk en open. Je bent een uitstekende organisator, maar bij alles wat je doet of onderneemt, streef je naar erkenning. Aartsengel Michaël zal jou bijstaan op je levenspad, zeker om autoriteit, zelfverzekerdheid en creativiteit te verwerven. Hij is je rechterhand bij het leidinggeven, zodat je die taak op een natuurlijke wijze kunt volbrengen, zonder al te veel dominantie.

Maagd – Aartsengel Raphaël

Aartsengel Raphaël wordt eveneens geassocieerd met het teken Maagd, net als bij Tweelingen. Beide tekens hebben dezelfde planeet, Mercurius, als heerser, vandaar. Als Maagd ben je praktisch, ijverig en dienstbaar. Helende aartsengel Raphaël zal je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling en levensopdracht, zodat je analytisch vermogen wordt aangescherpt en verder ook je oog voor detail. Hij behoedt je voor overdreven perfectionisme. Met de hulp van Raphaël kan je zonder al te veel moeite dienstbaarheid aan de dag leggen, zonder dat je gestresseerd geraakt.

Weegschaal – Aartsengel Hagiël

Aartsengel Hagiël accordeert met de planeet Venus en ondersteunt de Weegschaal in zijn of haar zoektocht naar harmonie en evenwicht. Ben je geboren onder het dierenriemteken Weegschaal, dan zal je niet ontkennen dat je heel dikwijls besluiteloos bent. Je hebt het ontzettend lastig om knopen door te hakken en als je daar dan toch toe verplicht wordt, dan wil je absoluut niemand kwetsen. Je bent de perfecte onderhandelaar, de diplomaat en vredestichter tussen strijdende partijen. Hagiël zal je daar wát graag bij helpen!

Schorpioen – Aartsengel Azraël

Het passionele teken Schorpioen kan altijd rekenen op hulp, begeleiding en ondersteuning van aartsengel Azraël. Heel intense emoties halen je nu en dan uit balans. Soms bijt je jezelf zodanig in iets vast, dat je het niet meer kunt loslaten. Op zo’n moment is Azraël jouw redder in nood. Deze aartsengel hoort bij (dwerg)planeet Pluto, die over het teken Schorpioen heerst. Azraël helpt je bij het bestrijden van jaloezie, bezitterigheid en hardvochtigheid en het versterken van loyauteit.

Boogschutter – Aartsengel Zadkiël

Ben je een Boogschutter, dan mag je altijd aartsengel Zadkiël aanroepen om je spiritualiteit en persoonlijke groei in goede banen te leiden. Je bent een idealist met vaak fantastische ideeën, maar als het erop aankomt om één en ander in de praktijk te brengen, schiet je nogal eens tekort. Je mist structuur en daardoor loopt het wel eens in het honderd. Op zo’n momenten is Zadkiël letterlijk je reddende engel. Deze aartsengel geeft je moed en intuïtie, zodat je het avontuur durft aan te gaan en je er niet voor terugdeinst om je visie te verspreiden.

Steenbok – Aartsengel Nadiël

Als Steenbok voel je je altijd en overal verantwoordelijk en neem je het leven heel serieus. Je wilt op een constructieve manier zorgen voor je dierbaren en je hebt je voorgenomen om hogerop te komen in het leven. Aartsengel Nadiël zal je graag bij helpen bij het ontwikkelen van doorzettingsvermogen, vastberadenheid en zelfdiscipline. Deze aartsengel kan je als Steenbok altijd aanroepen, zodat je zeker niet opgeeft wanneer het even tegenzit. Ook bij het organiseren en structureren van je werk zal deze gevederde vriend je toegewijd zijn.

Waterman – Aartsengel Uriël

Het onafhankelijke Luchtteken Waterman heeft het nogal eens moeilijk met romantische één-op-één relaties. Ben je zo’n koele Waterman, dan zal aartsengel Uriël je ongetwijfeld kunnen helpen. Aarstengel Uriël voelt zich verbonden met de planeet Uranus, die heerser is van het teken Waterman. Als Waterman heb je hoge idealen op humanitair vlak en ben je je tijd ver vooruit. Als je die bijzondere eigenschappen wilt uitdragen, zal aartsengel Uriël je de helpende engelenhand reiken.

Vissen – Aartsengel Asariël

Aartsengel Asariël is verbonden met de planeet Neptunus en het sensitieve dierenriemteken Vissen. Als Vis ben je heel spiritueel en volg je je intuïtie en gevoel. Dit maakt je erg romantisch, idealistisch en hooggevoelig, waardoor je zeer beïnvloedbaar bent en snel over je grenzen heen laat gaan. Om jezelf te beschermen, kan je een beroep doen op aartsengel Asariël, zodat je op positieve wijze dienstbaar en meelevend bent, zonder daar zelf onder te bezwijken of het slachtoffer van te worden. Verder ondersteunt Asariël je rijke fantasie en zal deze aartsengel je helpen bij het creëren van bijzondere, artistieke werken.