Healing

Als eerste, welkom bij onze pagina gespecialiseerd in energetische genezen. Ik hoop met behulp van de informatie die ik hierin vrijgeef jouw vragen te kunnen beantwoorden!

 

Bij energetisch genezen ook wel energetische therapie stemt de therapeut zich af op de energie van de cliënt om storingen in energiestromen of trilling frequenties van organen vast te stellen. Dit doe ik met behulp van de Engelen. Het is de bedoeling dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer op gang komt, zodra de blokkades zijn opgeheven en de energie weer vrijelijk stromen.

Energetische healing, of Energetisch therapie is de  laatste jaren  steeds bekender  geworden in de westerse wereld al was het al best lang bekend in andere culturen. Maar wat is het nu eigenlijk? En, misschien wel belangrijker, wat kan energetische healing voor jou betekenen? Een belangrijk misverstand is dat het herstel van buitenaf zou kunnen plaatsvinden, het is een samenwerking tussen de energie dat gebruikt word even als je eigen genezingsvermogen.   De persoon die jou helpt bij de healing fungeert als een begeleider in jouw proces, ze leiden jou en je energetisch veld, helpen je door blokkades te verwijderen zodat jouw energetisch lichaam tot ontwaking komt en zich kan aanpassen op de nieuwe ontwikkelingen. Het is door deze samenwerking ook deels aan jou hoe effectief een healing is, je eigen mogelijkheden tot ontvangen en loslaten en de kracht van jouw systeem op dat moment behoren tot het proces. Kan jij niet loslaten zal dit ook niet gebeuren.

Welk vorm van energy healing is het beste?

Er zijn veel verschillende soorten energy healing en ieder  van deze vormen hebben een eigen uitwerking en gevoel. Het is dus ook een kwestie van uitproberen en afgaan op je persoonlijke gevoel wanneer je kiest voor een type van energetisch behandelen.  Je kunt niet zeggen dat de ene vorm beter is dan de andere. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en die voorkeur kan ook verschillen met de tijd. Sommige mensen vinden het prettig om fysiek aangeraakt te worden en anderen vinden het juist prettig dat dat niet altijd hoeft.

Met energy healing zijn er veel mogelijkheden. Een belangrijk onderdeel bij een energy healing op maat kan communicatie zijn. Energy healing kan heel krachtig en transformerend zijn. De bereidheid tot het ontvangen en waarnemen van positieve, helende intenties door liefde, compassie en vriendelijkheid doet het energieveld veranderen. Nogmaals, het blijft belangrijk om te beseffen dat het niet zo is dat degene die de healing aanbiedt, jou geneest. Degene die heelt of geneest dat ben je zelf. Het proces wordt gefaciliteerd door degene die de healing aan jou aanbiedt.

Je hoeft helemaal niet spiritueel te zijn om de vruchten te plukken van een energetische healing! Net als dat je niet hoeft te begrijpen hoe de wet van de zwaartekracht werkt om van de fiets te kunnen vallen, is het niet nodig om het volledige concept van energy healing te begrijpen om een healing te ontvangen. Een aanrader is wel om met een open houding naar een sessie te gaan. Hoe meer je je open kan stellen, hoe mooier en hoe optimaler de energie zich kan ontvouwen. 

Er zijn veel redenen te bedenken om met enige regelmaat een energetische healing te onvangen. Of je je nou gestressed voelt, of fysiek moe, een energy healing sessie helpt je te ontspannen en beter in balans te komen. Ook als je al goed voelt. Het is altijd mogelijk om je nog beter te voelen.

Healing op afstand

De meeste vormen van energy healing kunnen ook op afstand uitgevoerd worden. Bij Reiki bijvoorbeeld betekent dit concreet dat de practitioner zich in een andere ruimte bevindt. Dit kan de kamer ernaast zijn, maar het kan ook veel verder weg zijn. Energie en intentie zijn niet gebonden aan een fysieke plek. Vandaar dat een healing op afstand gedaan kan worden vanuit het andere eind van de wereld.
Er wordt een tijd afgesproken waarop de sessie gaat plaatsvinden. De persoon die de healing ontvangt gaat comfortabel liggen en bereidt zichzelf voor om de healing te ontvangen.
De persoon die de healing faciliteert zorgt voor de energie afhankelijk van de techniek die afgesproken is te gebruiken. Bij de meeste technieken is het belangrijk dat de persoon die de healing ontvangt van te voren toestemming heeft gegeven.

Je vind al uw levenservaringen opgeslagen in het energiesysteem. Dit geld ook voor uw talenten, waarden, overtuigingen (belemmerend of niet), gedrag, trauma, jeugdervaringen, gedachten, emoties, oorzaak van ziektes en andere ongemakken. Het energiesysteem en onze gezondheid zijn hierdoor verbonden met elkaar.

 

ontstaan trauma/ onbalans
Gedurende het leven maken we wonderbaarlijke momenten mee en soms lopen we een fysieke, emotionele en/of psychische ‘wond’ op, beter bekend als trauma. Wat is trauma? Dit is een ophoping energie die zich ergens in het energiesysteem van een mens/dier bevind, waar de beleving is opgeslagen van een bepaalde gebeurtenis. Deze blokkade verstoort de doorstroming van het energie en er ontstaat een onbalans. Door de onbalans in uw energiesysteem kun je gaandeweg ongemakken denk aan fysieke klachten gaan ervaren maar ook emotionele en/of psychisch klachten komen voor. Door een ’traumatische’ gebeurtenis verlies je ook je gronding.

 

Gronding:
Het gehele energiesysteem staat in verbinding met elkaar en heeft contact met de aarde, zodat deze zich kan ontladen van overtollige energie en kan opladen met aarde-energie. Zonder gronding kan het energiesysteem niet in zijn potentiële kracht komen.

 

Verlies van gronding:
De energielichamen (aura) zijn niet meer goed verbonden met de aarde (de grond onder je voeten – zie afbeelding). Hierdoor wordt het fysieke lichaam kwetsbaar, omdat het geen bescherming meer heeft van een gezond energieveld om je heen. Daarbij is een goede gronding van groot belang voor het ontladen van overtollige energie (denk aan de grote hoeveelheid aan prikkels die we dagelijks opdoen, emoties, stress, spanning, etc.) en het opladen met aarde-energie.

 

Zonder ‘gronding’ voel je je vermoeid of depressief en ervaar je de wereld als (hoog) sensitief persoon. Je raakt overprikkeld, je pikt onbewust energie en emoties op van anderen, bent gevoelig voor geluiden, kan minder goed contact maken met je gevoel / hart / intuïtie en kunt daardoor ook minder goed voor jezelf opkomen en je koers bepalen. Dit alles kan gaan tornen aan je zelfvertrouwen en je angstig of juist boos/gestrest doen voelen.

 

In principe hebben alle psychische en fysieke klachten hun oorsprong in het energiesysteem, dit systeem functioneert dan niet meer goed en dan is er hulp van buitenaf nodig voor reparatie en herstel van het energiesysteem.

 

Healingmethode
De healingmethode gaat uit van het schonen en herstellen van het energiesysteem en de integratie ervan. Als healer/coach benader ik fysieke, psychische en emotionele klachten vanuit het energiesysteem. Energetische blokkades worden opgelost, waardoor de energie weer optimaal kan stromen en je weer lekker in je vel zit en weer goed gegrond bent. Je krijgt inzicht in de oorzaak van de disbalans en wat er na de behandeling veranderd is.

 

De meerwaarde van deze healingmethode is, dat het mij als healer & coach in staat stelt om op een hele snelle wijze te komen bij de oorzaak van de disbalans en deze te helen bij jou en/of je dier. 
Je wordt gecoacht bij je hulpvraag voor jezelf en/of je dier.  

 

Na één of meerdere sessies verminderen of verdwijnen klachten. Vitaliteit, innerlijke rust, kracht, goede gezondheid en levensvreugde komen ervoor in de plaats. 

 

Wat is er bijzonder aan deze healing methode?

  • Het is een wetenschap gebaseerd op de oude kennis van het (menselijk) energiesysteem;
  • Heeft als uitgangspunt het opzoeken en verhelpen van de oorzaak van fysieke, emotionele en psychische klachten;
  • Hersteld het gehele energiesysteem;
  • Is erop gericht blokkades uit dit leven en vorige levens vanuit de voorouderlijk op te lossen die de gronding verstoren;
  • Bevat een techniek om oude verbindingen, ongezonde en belemmerende verbindingen/koorden om te zetten naar een liefdevolle en ‘vrije’ verbinding;
  • Bevat o.a. een unieke techniek om het innerlijk kind (jeugdtrauma’s, zoals een compliceerde geboorte, verwaarlozing, etc) te helen zonder herbeleving;
  • Is geschikt voor zowel volwassenen, kinderen als dieren;
  • Het is een krachtige healingmethode, die zich in de praktijk bewezen heeft;