De Ziel

De ziel

We leven in een wereld waar men steeds meer wilt leren over de ziel, wat is de ziel nu eigenlijk, hoe kan ik het beste communiceren met mijn ziel? Wanneer je onderzoek gaat doen zul je vele verschillende betekenissen tegenkomen wat het lastig maakt om de waarheid hierover te vinden. Dit is waarom ik deze artikel schrijf, ik wil ieder een duidelijke antwoord geven op deze vraag zodat je een beter begrip voor je eigen pad kunt ontwikkelen. Door de jaren heen ben ik in contact geweest met verschillende culturen waarin men bewust samenwerkte met hun ziel; hun hoger zelf. Laten we het verschil van paden laten zien door twee voorbeelden te geven. We starten met de theosofische pad, wat is de ziel volgens degene die deze pad volgen? In het kort; men geloofd dat de universele ziel hier tot leven is gekomen. Net als de kwal leven wij volgens hun in een wereld omringt met de energie van de universele ziel waar we naar het overlijden terug naartoe reizen. Terwijl de Boeddhistische pad spreekt van; een ziel dat wordt beschouwd als een woord dat door onwetenden wordt gebruikt om een onjuist denkbeeld weer te geven. Als alles aan verandering onderhevig is, dan geldt dat ook voor de mens, en moet elk stoffelijk deel van hem veranderlijk zijn. Dat wat aan verandering onderhevig is, is niet blijvend, en dus kan iets veranderlijks niet eeuwig voortbestaan. Hierdoor geloven ze dat wij als mens kunnen incarneren als dier, plant of ieder ander levend vorm in deze wereld.

Zoals jullie kunnen lezen is de betekenis van de term ziel nog altijd verdeeld. Iedere pad, ieder mens heeft een andere visie, hetgeen wat eigenlijk alleen overkomt wanneer we luisteren naar de uitleg is dat we niet hier op Aarde zijn ontstaan maar afkomstig zijn vanuit het Universum. Of dit nu de thuis is van God, de energetische bron van alles of de plek waar onze ware thuisplaneet zich verborgen houd maakt niet uit. De sterren, het universum is een terug komend fenomeen.

Mijn theorie uitgelegd

Zoals velen heb ik mijn eigen theorie, mijn eigen pad en ervaringen waaruit mijn mening is ontstaan. Mijn zoektocht naar antwoorde startte simpelweg thuis, bij mijn ouders en waar hun in geloofden. Zo was mijn vader in het verleden zeer geïnteresseerd in Theosofie en Esoterie en mijn moeder had een passie voor het geloof gecombineerd met het esoterische pad. Nadat ik naar hun verhalen luisterde heb ik dezelfde vraag gesteld aan een Hindoestaanse vriendin, een Moslim en later in mijn leven aan een Sjamaan. Dit alles voordat ik eigenlijk mijn eigen conclusie wou vormen over de ziel en zijn/ haar ontwikkeling. Mijn vader geloofde trouw in de Theosofische leer terwijl mijn moeder er echt haar eigen draai aan gaf. Zij geloofde dat we als ziel gevormd waren door God en ieder van ons naar de Aarde kwam om daar de lessen te volgen die voor ons werden voorbereid. De ouders van mijn hindoestaanse vriendin legde uit dat de ziel niet een deel is van ons lichaam want deze vergaat. De ziel is volgens haar ouders het goddelijke wat ons leven verrijkt tijdens de incarnaties op Aarde. Het is dus volgens hun het Goddelijke energie in ons lichaam. Ook geloofden ze net als de Boeddhisten dat we in alles wat werkelijk leefde konden incarneren. Denk hierin aan mens en dier. Na jaren toch wel met deze vraag verder te gaan heb ik in Amerika een sjamaan ontmoet, hij gaf me zijn uitleg over de ziel in combinatie met de pad van een sjamaan. Hij vertelde hoe hij geloofde dat de ziel bestaat uit twee delen het levenskracht, dat wat ons doet leven en het transcendente deel wat na de stoffelijke dood terug naar de hiernamaals. Natuurlijk hadden we veel gesprekken en gaf hij er zijn eigen draai aan maar over het algemeen leek zijn uitleg wel iets op dat van mijn moeder. Naast de ziel kwam ook de uitleg over moeder Aarde naar voren, een levend organisme wat net als wij goed verzorgd moet worden. Na deze gesprekken ben ik met zijn hulp zelf verder op onderzoek gegaan, ik heb mijn eigen pad gevolgd als Sjamaan want naast het ontdekken van de pad van de ziel wou ik ook andere mensen kunnen helpen. Dit doe ik doormiddel van Soul Work/ Healing op een manier geleerd door deze man gecombineerd met de kennis wat ik heb meegekregen van mijn gidsen en Engelen.

Ook heb ik vorm kunnen geven aan mijn eigen theorie, wat is een ziel nu eigenlijk. Ik geloof dat de ziel is gevormd door een bron van energie wat ieder geloof op deze wereld een andere naam geeft. Om het makkelijk te houden voor ieder hier zal ik het dan ook God noemen al geloof ik dat deze energievorm bestaat uit zowel vrouwelijk als mannelijk energie. Deze bron van kosmische energie vormde de ziel in het universum. Deze bestaat uit twee groepen, je hebt degene die bestaan uit drie delen maar ook een groepering wat bestaat uit twee delen. Degene die bestaan uit drie delen zijn de tweelingzielen, deze starten als een ziel dat één is (de kern) maar splitst zichzelf op in een mannelijke en vrouwelijke deel (de splitsing) en dan het stoffelijke deel. Deze groepering bewandeld een pad om na hun lange zoektocht terug samen te komen, het éénwordingsproces waar men van spreekt.

Kortom; ik geloof dat onze ziel gecreëerd is door God en bestaat uit twee of drie delen, het deel waar we alle kennis en lessen van ieder leven bewaren (hogere ik) en een deel dat terug keert naar Aarde (het stoffelijke deel) om de kennis van onze ziel uit te breiden met een doel. Voor tweelingzielen is dat het samen komen terwijl voor andere zielen dit een geheel andere doel kan hebben. Dit is dus iets persoonlijks en kan verschillen per ziel.