Soul Retrieval: 7 tekens dat jij je ziel “kwijt” bent en hoe krijg je hem terug?

Mocht jij geloven in het hebben van een ziel, ben je misschien ook geïnteresseerd in het concept dat zielen ‘verdwaald’ kunnen raken, of op zijn minst gefragmenteerd kunnen raken op een manier waardoor je je onvolledig voelt, vaak als gevolg van een trauma. Een spirituele praktijk genaamd ‘soul retrieval’ heeft tot doel die verloren delen van onszelf terug te brengen. Hier kunt u lezen hoe het werkt, inclusief tekenen dat u mogelijk zielsgenezing nodig heeft.

Om de term Soul Retrieval (het terugvinden van zielen) te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen hoe een ziel ‘verdwaald’ kan raken. Dit gebeurt meestal als gevolg tijdens of nadat ene persoon een trauma heeft moeten doorstaan waardoor hij/zij zich afstandelijk, gefragmenteerd of schijnbaar gescheiden van zijn lichaam voelt. Bij het terughalen van zielen wordt een persoon doorgaans begeleid door een ervaren sjamaan door het proces van het terugbrengen van de verloren ziel.

De sjamaan zal een veranderde bewustzijnsstaat bereiken, de onzichtbare rijken van de geest binnengaan, de ziel vinden en dan beginnen met het onderzoeken van wat de ziel heeft laten fragmenteren. Van daaruit word er een plan van aanpak opgezet om de ziel terug te brengen naar dit vlak.

 

Wat gebeurt er als een ziel “verdwaald” raakt?

Zielsverlies kan worden gedefinieerd als een vorm van fragmentatie wat kan optreden na een traumatische gebeurtenis. Psychologisch gezien kun je het vergelijken met dissociatie wat eigenlijk een manier is waarop we traumatische gebeurtenissen leren overleven. De meeste sjamanen geloven dat dit op elk moment kan gebeuren maar ook dat het geleidelijk kan worden opgebouwd wanneer ene trauma zich herhaald bij de persoon. Wanneer we opgebrand raken fysiek, emotioneel en/of spiritueel en van onze doel zijn afgedwaald of iets traumatisch ervaren kan ertoe leiden dat de ziel zich “loskoppelt”.

7 tekenen van zielsverlies.

Hieronder vind je de zeven tekenen van een verloren ziel.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, is het niet bepaald prettig om vanuit zo’n innerlijke ruimte te opereren, en als je niet verbonden bent met de ziel, kan de algehele kwaliteit van leven van een persoon ernstig afnemen. Hier zijn de belangrijkste tekenen van een verloren ziel:

  1. Depressie

Menige sjamaan zijn erachter gekomen dat depressie een zeer bekende symptoom is van zielsverlies. Dit is inclusief klinische depressie (die altijd moet worden gediagnosticeerd en behandeld door een professional in de geestelijke gezondheidszorg).

Dit omvat een verscheidenheid aan gevoelde ervaringen, waaronder een gevoel van doelloosheid, een gevoel van richtingloosheid of waardeloosheid.

2. Moeilijk aanpassen

Omdat zielsverlies kan optreden als gevolg van trauma kan het zijn dat je moeite hebt om jezelf aan te passen aan het leven nadat een traumatische gebeurtenis heeft plaatsgevonden, een teken zou zijn dat iemand dissocieert.

3. Ongezonde coping-mechanismen

Om om te gaan met de negativiteit die iemand ervaart bij het omgaan met zielsverlies, kunnen ze op zoek gaan naar ongezonde coping-mechanismen denk aan verslavingen, eetstoornissen etc. 

4. Ontkoppeling

Het “verliezen” van je ziel het gevolg zijn van omstandigheden die niet in lijn zijn met je ziel’s pad. Denk aan zaken als misbruikrelaties, een slechte werkomgeving of simpelweg het verwaarlozen van je ware passies en interesses. Dit kan onze geest en onze ziel op alle niveaus echt breken

5. Negatieve gedachten en weinig energie

Nogmaals, sommige mensen kunnen zich depressief voelen als hun ziel verloren is, maar er zijn ook andere traumareacties die kunnen ontstaan, afhankelijk van de persoon. Sommige mensen worden erg angstig, anderen krijgen last van slapeloosheid of juist een diepe vermoeidheid. 

Maar het belangrijkste is dat je reserves van die diepe bron van energie en hulpbronnen in jezelf zeer laag zijn, en hierdoor wordt je kwetsbaar voor negatieve denkpatronen en lage energie.

6. Zelfverwaarlozing

Of het nu moeite is om jezelf weer op de rails te krijgen of tijd voor jezelf te maken, of het volledig verwaarlozen van je gezondheid, het kan een hele uitdaging zijn om voor jezelf te zorgen als je ziel verloren is.

7. Moeilijk aanwezig zijn.

Ten slotte kunnen degenen die zielsverlies ervaren moeite hebben om aanwezig te zijn in het dagelijks leven. Het kan erg moeilijk zijn voor hun om van het leven te genieten, vaak voel jij je belichaamd en ben je mentaal afwezig. Het is dus alsof we echt stoom verliezen in ons vermogen om ons leven te beheren, te genieten en het goede van leven te zien. Zodra dit weg lijkt te vallen is het goed om bij jezelf af te vragen wat hier de reden van is. 

Kan kan jij je ziel terug halen en genezen?

Mocht jij deze bovenstaande symptomen ervaren is het verstandig om met een betrouwbare maar ook ervaren sjamaan of healer in contact te komen. Iemand die jou een veilig en gezien gevoel geeft. Zeker een sjamaan is gespecialiseerd in het herenigen van de ziel en weet vaak de stappen die er gevolgd moet worden, maar wees ook open voor de mening van andere velden. Sluit niet al het andere af, het is namelijk belangrijk dat hetgeen echt werkelijk werkt voor jou. Persoonlijk gebruik ik de lessen die ik heb opgedaan in Amerika, regressie maar ook mijn psychologische studies zodat ik alles op een verdiepende niveau kan verbinden.  

Hoe begin je met het genezen van de ziel?

Normaal gesproken vereist het ophalen van zielen de begeleiding van een sjamaan, hoewel er ook enkele manieren zijn om het proces van het opnieuw verbinden met je ziel voor jezelf te beginnen.

  1. Oefen meditatie en mindfulness.

Omdat zielsverlies je het gevoel kan geven dat je geen contact meer hebt met je ziel, je hogere ik, is werken aan de hereniging met jezelf en je passies een goed beginpunt. Meditatie en mindfulness zijn prachtige hulpmiddelen waarmee je de rust, vreugde en waardering van het leven leert te zien. Ook bieden deze tools de mogelijkheid tot het in contact komen met jezelf en de persoon die je werkelijk bent.

  1. Neem contact op met uw gidsen.

Ik raadt aan om contact te maken met alle spirituele gidsen waartoe je je geroepen voelt, of het nu voorouders, godheden of engelen zijn dat maakt niet uit. Vanuit een meditatieve, hypnotische staat kun je je voorstellen dat je je gidsen ontmoet. De visie van onze gidsen is gevormd in onvoorwaardelijke liefde en ze helpen ons met het ontvangen van deze energie  maar ook helpen ze ons met het vasthouden van dit gevoel wanneer nodig. En dus zal ik altijd aanraden dat iemand contact zoekt met hun gids want ze zijn een bron van onvoorwaardelijke liefde en kennen jou door en door.

3. Probeer zelfhypnose.

Als je niet zeker weet hoe je in contact kunt komen met gidsen of hoe je in een hypnotische toestand kunt komen kun je gebruik maken van zelfhypnose-audio of -video’s om deze vaardigheid te versterken. In het begin voelt het misschien heel afstandelijk, maar het is de moeite waard om bij de praktijk te blijven.

Als je beter wordt in het creëren van die trance-achtige toestand, kun jij je “fantasie” gebruiken om een ​​intieme, liefdevolle relatie met jezelf te ontwikkelen alsof je je eigen beste vriend of geliefde bent. Nu klinkt dit misschien raar maar zo leer jij van jezelf te houden en jezelf te waarderen.

kortom; sommige mensen geloven dat zielsverlies iedereen op elk moment kan overkomen, of dit nu het gevolg is van een trauma of simpelweg van iemands levenspad en doel afraakt. En hoewel het niet gemakkelijk is om je dagen door te brengen met het gevoel dat je geen verbinding hebt met je ziel, is het terughalen van je ziel een manier om weer bij jezelf terug te komen. Als u echter een depressie ervaart of in een staat van zelfverwaarlozing bent terechtgekomen, moet u ook de hulp inroepen van een professional in de geestelijke gezondheidszorg.