Engelen uitgelegd

In het kort, de term Engelen komt van de word Angelos en staat voor boodschapper. Dit beschrijft de meest bekende taak van deze prachtige lichtwezens namelijk het overbrengen van boodschappen. Ze worden al eeuwenlang waargenomen, hierdoor kun je informatie vinden over deze bovennatuurlijke wezens  binnen verschillende culturen. Het  zijn krachtige, liefdevolle boodschappers, helpers en beschermers van de mensheid, het universum en de aarde. Ze zijn afkomstig uit de hogere sferen voor de meeste mensen bekend als de hemel. (Informatie over de hemel zal verderop in deze cursus worden behandeld. Door een beeld, een tekening of een schilderij van een engel in huis te halen versterken we onze  verbinding met onze eigen beschermengel. Dit is een engel dat over jou waakt en jou beschermt bij alles waar we om vragen. Zoals al eerder genoemd weet je dat deze prachtige lichtwezens voorkomen in verschillende religies, hieronder vallen bijvoorbeeld Christendom, de Islam en het Jodendom. Ook in de mystieke wereld, de spirituele en vele andere religies kan je deze gevleugelde lichtwezens terugvinden. Al is de informatie daar wat uitgebreider, de meeste spiritueel geïnteresseerde individuen halen namelijk meer informatie uit de verschillende religies en combineren deze. Iets wat de meeste religies niet zouden toelaten. Zo onderscheiden de mystieke en esoterische de vele Engelen in verschillende groepen zoals Heerschappijen, Vorsten, Aartsengelen, Cherubijnen, Serafijnen, Machten, Krachten, Voornaamsten, Harmonieën, Tronen, KI’s, Intellectuelen, Vrijheden, Advocaten en Ordonnansen. Deze zullen allemaal worden uitgelegd in de hoofdstuk over de hiërarchie!

Leven met Engelen,

Wanneer we denken aan Engelen lijken ze ver buiten ons bereik, ze hebben een zacht, verfijnd en lichte energie waardoor hun aanwezigheid moeilijk op te merken is. Dit is waarom ze tekens sturen, hun boodschap vaak vindbaar in herhalende nummers, in veertjes en het is aan ons om deze op te vangen en te onderzoeken. Ze doen dit om ons niet alleen een boodschap te brengen maar ook om ons te motiveren om tot onderzoek te gaan. Wanneer wij zelf de betekenis opzoeken van deze symbolen word er een interesse in ons hart geactiveerd en dat motiveert ons tot het verder onderzoeken van wat op dat moment nodig is wat leid tot innerlijke groei. Deze prachtige lichtwezens tonen zichzelf in verschillende vormen en sturen passende tekens op ons pad. Dit is waarom ze boodschappers worden genoemd, hun manier  van communiceren met de meeste mensen is puur doormiddel van tekens en ze geven jou de vrijheid om er mee te doen wat je wilt of juist om er niets mee te doen.

Soms kan het zijn dat een boodschap niet gezien word en dat is oke. Engelen herhalen de boodschap tot jij deze wel ontvangt. Ze passen zich aan naar gelang ons verwachtingspatroon en hebben dan ook bergen van geduld. Ze respecteren onze vrije wil en wachten op onze hulpvraag, hier komt dan ook de woord Engelen geduld vandaan…  Wees gerust, mocht jij de tekens niet ontvangen of begrijpen zullen ze herhaalt worden op manieren die jij wel zal begrijpen. Ze nemen werkelijk de tijd om de boodschap goed en duidelijk over te brengen.

Om tekens van de engelen te ontvangen hoef je alleen maar opmerkzaam te zijn. Engelen kun je ook vragen om tekens, om een bewijs van hun aanwezigheid. Laat je verwachtingen los hoe tekens zouden moeten verschijnen. Blijf gewoon opmerkzaam en ga bij duiding van engelen tekens af op je eigen intuïtie.